Svenskt griskött VS Importerat griskött for dummies 101
En ny undersökning har gjorts där de största av de svenska aktörerna pratar ut om varför det svenska köttet är dyrare än utländskt. Detta är en kort sammanfattning skriven på myyyyyycket enkel svenska.
Enligt en ny undersökning som bygger på olika slags intervjuer med olika aktörer inom den svenska köttbranschen så har konkurrensen skärps inom hela livsmedelskedjan de senaste åren. Detta har resulterat i dålig lönsamhet samt en mycket ansträngd situation, speciellt för svenskt griskött. All kött vi importerar från utlandet tar större delar av den svenska köttmarknaden kanske just pga av att köttet importeras billigare från utlandet. Men det är som sagt detta som bidrar till ett stort miljöproblem bland annat med de långa transporterna köttet tvingas fraktas.
Men hur kan griskött vara billigare att importera än att köpa svenskt griskött? En del av förklaringen är att grisarna i Sverige lever under speciella djurskydd samt skyddas av andra svenska särregler vilket resulterar i att vi inte alls kan ha samma massproduktion samt har helt andra krav på köttet än vad andra länder har.
- Vi måste ta reda på mer om de svenska reglernas påverkan på lönsamheten, säger Håkan Loxbo på Jordbruksverkets utredningsenhet.[1]
Dessa interjvuver har även visat att lönsamhetsproblemen inom den svenska köttbranschen är stora och hänger samman med en vikande produktion och en ökande import, men den egentliga frågan är hur kan vi egentligen stoppa denna import av kött?

[1] http://www.ja.se/?p=37674&pt=105&m=3433
Nicola Greeeez
ÅÅÅH så underbart skriven, du är så snygg också!!!
<3Nicola<3
Skönt när folk skriver lätt, då slipper man koncentrera sig så mkt.
påpeka*
Kommer stämma dig för plagiat.